NAPOVEDUJEMO!

VABLJENI, DA SE OGLASITE PRI NAS IN POSKUSITE NAŠE IZDELKE: SIR ZA ŽAR, SVEŽI SIR, ZORJENI SIR, SKUTO, SMETANO, MASLO, JOGURTE IN SIROTKO.

sreda, 20. oktober 2010

Kmetija Kukenberger in kaj vam ponujamo

V mojem uvodnem prispevku sem napisal nekaj dejstev o kmetijstvu na splošno. V tem pa bom nekoliko bolj podrobno predstavil našo kmetijo.

Smo kmetija, ki leži v vasi Gorenje Ponikve, 3,5 km vzhodno od Trebnjega, torej na Dolenjskem. Na kmetiji sva z očetom polno zaposlena, ostali člani pa pomagajo po svojih močeh. 

Naša glavna panoga je prireja kravjega mleka. Imamo 15 krav molznic rjave in črno-bele pasme. Mleko v večini prodajamo preko kmetijske zadruge, nekaj pa ga prodamo doma. Imamo kar nekaj sosedov, ki vsakodnevno hodijo k nam po sveže mleko, namesto, da bi ga kupovali v trgovinah, in so z mlekom izredno zadovoljni. Tudi Vi lahko kupite mleko pri nas.

Imamo tudi manjši vinograd z okoli 1.000 trsi, katerega glavni proizvod je naš dolenjski posebnež - cviček, pridelujemo pa tudi modro frankinjo in bela vina. Pri nas lahko kupite vino, vinski kis, ki je zelo primeren za vlaganje vseh vrst zelenjave, razredčen z vodo pa je popolnoma primeren za vse vrste solat. Pri nas doma nikoli ne uporabljamo drugega kisa, kot domačega vinskega in smo z njim zelo zadovoljni.

Po naročilu lahko pri nas kupite tudi sveža kokošja jajca. Kokoši redimo v kurnici z izpustom in ne v kletkah, v kakršnih so kokoši, katerih jajca lahko kupite v trgovini. Jajca kokoši, ki se gibljejo in so vsakodnevno tudi na soncu, so bolj zdrava in okusna od jajc, ki so proizvedena na farmah, kjer ima vsaka kokoš samo 500 kvadratnih centimetrov prostora (manj kot en A4 list).

Pridelujemo tudi krompir, vendar ga večino prodamo že v jeseni, saj ga ne pridelamo ravno veliko. Lahko pa povprašate, če ga je na voljo še kaj. Če ga je, se bomo brez težav dogovorili.

Lahko se oglasite pri nas. Okolico naše vasi lahko izkoristite za prijeten družinski sprehod. Lahko si tudi ogledate kmetijo, živali so zanimive predvsem za otroke. Pri nas ste po vnaprejšnjem dogovoru, če smo doma, pa tudi kadarkoli, vedno dobrodošli.


Vse to in še kaj lahko dobite pri nas. Obiščite nas, natančen naslov pa lahko dobite preko elektronske pošte: kmetija.kukenberger[afna]gmail.com

Srečno!

Toni Kukenberger

Ni komentarjev:

Objavite komentar