NAPOVEDUJEMO!

VABLJENI, DA SE OGLASITE PRI NAS IN POSKUSITE NAŠE IZDELKE: SIR ZA ŽAR, SVEŽI SIR, ZORJENI SIR, SKUTO, SMETANO, MASLO, JOGURTE IN SIROTKO.

ponedeljek, 1. november 2010

Kaj pravzaprav jem?

Ste se kdaj vprašali, kaj je pravzaprav hrana, ki jo imate na krožniku in bo vsak čas končala v želodcu, črevesju, krvi in vsaki celici vašega telesa?

Mislim, da je to vprašanje precej na mestu. Hrana je pomembna, saj nam neposredno zagotavlja energijo ter vse potrebne snovi za življenje. Zato naj vam ne bo vseeno, kaj je v hrani, ki jo jeste (čeprav se ne vidi, kaj vse je v njej), ampak bodite osveščeni.

Kako to najlažje naredite? Enostavno. Odločite se, da boste zelenjavo kupovali na tržnici ali neposredno pri kmetu doma. Pojdite do kmeta, ga vprašajte, kako prideluje zelenjavo in kmalu boste izvedeli. Če vam tega noče pokazati ali povedati, mu ne zaupajte in pojdite drugam. Tako boste tudi sami pripomogli k še večji kakovosti hrane, ki jo pridelujemo, saj bodo pri prodaji uspešni le tisti, ki bodo imeli čiste račune in stvari urejene.

Razlika med hrano s kmetije in tisto s trgovinskih polic v fantastično privlačni embalaži je v tem, da je kmetova nepredelana in lahko točno veste, kaj jeste. Juha iz vrečke... hm... je notri res samo zelenjava in škrob? Presodite sami.

Pa dober tek!

Toni Kukenberger

Ni komentarjev:

Objavite komentar